iPhone vocht- en waterschade

U heeft een iPhone, bent daar ook zuinig op, en bent vrijwel de hele dag bezig met uw iPhone. Toch merkt u dat bepaalde functies op uw iPhone, uw wifi verbinding, uw camera, uw oplaadvermogen, steeds slechter en minder worden.

Heeft u uw iPhone misschien een keer flink gestoten of laten vallen? Of heeft u uw iPhone misschien in de toiletpot laten vallen? Uitval van functies kan op vocht- of waterschade wijzen. Kijkt u eens goed naar uw iPhone glas of iPhone achterkant, ziet u misschien een beschadiging of scheur?

Dan is de kans heel groot dat uw iPhone vocht- of waterschade opgelopen heeft.

Wat doet u bij schade aan uw iPhone door vocht – of waterschade door een grote hoeveelheid vloeistof?

Als u uw iPhone heeft laten vallen in de toilet of er een glas drank over hebt gekregen is het duidelijk dat uw iPhone nat geworden is. In dit geval zet u uw iPhone meteen uit (als hij uitstaat niet aanzetten om te controleren of hij nog werkt!), droogt uw iPhone zo goed mogelijk af en legt u uw iPhone in een washand gevuld met droge rijstkorrels.

De rijstkorrels zuigen vocht uit uw toestel. Kom daarna zo snel mogelijk naar onze zaak, Pro Repairs in Oosterhout, om uw toestel te laten controleren of er inderdaad sprake is van vocht- of waterschade.

Deze vochtschade bestaat meestal uit defecte inwendige onderdelen, veroorzaakt door corrosie of kortsluiting in uw toestel.

Wat doet u bij vocht – of waterschade door een gebroken scherm of behuizing?

Als er geen flinke hoeveelheid vocht bij uw iPhone is gekomen, controleert u dan eens goed het scherm en de behuizing van uw iPhone. Ziet u een barst of scheur hierin, dan kan er de afgelopen tijd vocht door deze barst uw toestel ingeslopen zijn, en heeft er ook vochtschade plaatsgevonden. Maar dan op een hele langzame slopende wijze.

In dit geval moet u ook zo snel mogelijk naar onze repairshop komen om uw iPhone te laten testen of er überhaupt vocht in zit en om te kijken welke onderdelen er reeds beschadigd zijn en eventueel vervangen moeten worden.

Wij leggen in onze repairshop Pro Repairs uw iPhone in een chemische vloeistof om de laatste resten vloeistof op te laten lossen. Daarna controleren we stuk voor stuk de eventueel beschadigde componenten om te kijken of die vervangen moeten worden door originele nieuwe exemplaren.

We bespreken daarna met u het kostenplaatje om uw iPhone te herstellen van de vocht- of waterschade. En u beslist of u met deze vocht- en waterschade reparatie akkoord gaat.